GESCHIEDENIS LOCUS

ministerieSZW.

TOONAANGEVENDE WERKGEVERS

Locus komt voort uit het project ‘Toonaangevende werkgevers’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (2009-2011).
Divosa leverde in de persoon van Hanne Overbeek de projectleider voor dit project. Dit was een duo projectleiderschap samen met Ton van der Bruggen (oud manager werkgelegenheidsplan Philips). Deze publiek-private aansturing bleek succesvol. Ton had een netwerk in het bedrijfsleven en ruime ervaring om op een bedrijfseconomisch neutrale/positieve wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de bedrijven te integreren en Hanne kende de publiek-private re-integratie wereld goed.

De rol van Hanne Overbeek in het project was het schakelen naar de publieke uitvoerders in de regio en het organiseren van samenwerkingsafspraken van meerdere gemeenten met een bedrijf.
Begin 2011 stopte het project, maar de schakel- en afstemmingsrol had zichzelf succesvol bewezen. Voor Divosa en Cedris reden om met deze functionaliteit een doorstart te maken. Dat werd de stichting Locus.

ORGANISATIE IN ONTWIKKELING

Inmiddels bestaat Locus vier jaar. Na veel experimenteren met de werkwijze van Locus, begint deze zich uit te kristalliseren. Resultaat is dit document met een uitwerking van de staande en bewezen werkwijze. Betekent dit dat Locus nu in beton vastzit?
Allerminst. Locus is flexibel en wendbaar in haar manier van werken en blijft een jonge organisatie in ontwikkeling. De organisatie kent innovatieve kracht en blijft zoeken naar de beste manieren om zoveel mogelijk mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Hierbij zal Locus altijd pragmatische oplossingen zoeken vanuit de vraag van bedrijven.