FransNijhuis_inmemoriam

Wij zijn verdrietig dat onze voorzitter van de Raad van Advies en associé van Locus Frans Nijhuis in de nacht van 18 op 19 augustus jl. is overleden.

“Om de doelgroep duurzaam te kunnen plaatsen bij reguliere bedrijven, is een fundamenteel andere benadering nodig. Dit kan alleen bereikt worden door een methodische aanpak waarin de vraag van de werkgever naar productieve arbeid centraal staat. Er kan en moet een win-win situatie worden gecreëerd. Het succes is niet alleen een kwestie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook van economische winstgevendheid. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aannemen, moet de werkgever uiteindelijk ook gewoon geld opleveren. Inclusief ondernemen, dat is het sleutelwoord.”

Frans Nijhuis
5 december 1949 – 19 augustus 2015

Inspiratiebron
Frans Nijhuis verwoordt hierboven het nieuwe paradigma van waaruit hij zelf met vele wetenschappelijke onderzoeken en projecten heeft aangetoond dat inclusief ondernemen kan. Hij heeft hiermee veel professionals bij onder andere grote reguliere werkgevers, sw-bedrijven, gemeenten, private reïntegratiebedrijven en UWV geïnspireerd en blijvend beïnvloed en gevormd. Daarnaast was hij op bestuurlijk niveau zeer actief en gaf hij strategisch advies aan verschillende adviesraden, onder andere de commissie Werken naar Vermogen: fundamentele herbezinning Wsw.

Bijzondere man
Frans had een groot hart, een open geest en een sterk strategisch en analytisch vermogen waarmee hij mensen om zich heen op een zachte doch vasthoudende wijze aanspoorde om steeds te verbeteren en de zaken niet op hun beloop te laten. Wij hebben veel van hem geleerd en gaan hem enorm missen.

De Locus aanpak
Vanaf het begin was Frans deskundig, kritisch, opbouwend en bevlogen betrokken bij Locus. In zijn rol als voorzitter van de Raad van Advies en als associé van Locus. Daar zijn wij trots op en dankbaar voor. Frans geloofde in de Locus aanpak: een publiek-privaat netwerk dat werkt vanuit de vraag van de werkgevers en hun dienstverleningsvraag neerlegt bij de publieke uitvoerders. Zodat werkgevers uiteindelijk mede-vormgever zijn van de publieke dienstverlening.

Wij gaan, samen met anderen in het Locus Netwerk, verder met zijn en onze missie: duurzame werkgelegenheid creëren bij reguliere bedrijven voor mensen met een beperking.

Deel deze pagina op:
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInGoogle+Email to someone