Boven

Module Werving & selectie

Zijn er binnen jouw organisatie arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking? Dan kan Locus de HR-adviseurs ondersteunen met de module Werving & selectie.

Doel

Zorgen dat jouw organisatie door passende werving en selectie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

In deze workshop gaan wij met HR-adviseurs en/of recruiters aan de slag. Erkomen verschillende onderwerpen aan bod die relevant zijn voor de werving en selectie van mensen met een beperking. Zoals:

  • Wat zijn je (on)bewuste vooroordelen?
  • Hoe kun je een vacaturetekst of profiel opstellen om mensen met een beperking te werven?
  • Hoe krijg je inzicht in mogelijke wervingskanalen?
  • Hoe selecteer je de juiste persoon? Waar moet je op letten bij een gesprek?

Werksituatie

Deelnemers verwerven tijdens de workshop op interactieve wijze kennis, inzicht en vaardigheden over deze onderwerpen, toegespitst op de werksituatie. We gaan in op (on)bewuste vooroordelen, het functieprofiel, de werving en het gesprek.

We delen voorbeelden en gaan in op zorgen en kansen die werving en selectie van mensen met een beperking met zich mee kunnen brengen. Ook veel voorkomende misverstanden over mensen met een beperking komen aan bod.

Zo zijn er mensen met een arbeidsbeperking die het juist prettig vinden om routinematig werk te verrichten. Sommige beperkingen kunnen bovendien een voordeel opleveren op de werkvloer. Zo kunnen mensen met een visuele beperking vaak goed luisteren. En zijn mensen met autisme in staat om details goed waar te nemen.

Deze specifieke aspecten en vragen relateren we aan de bedrijfsaanpak voor mensen met een beperking.

Voor wie?

De workshop begeleiden richt zich op HR-adviseurs en recruiters.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de workshop gaan we met elkaar in gesprek over de doelstellingen van de workshop, evenals jullie specifieke wensen. Op basis hiervan stellen wij de inhoud van de workshop samen – het is maatwerk. De workshop sluit op deze manier goed aan bij de bedrijfsaanpak voor mensen met een arbeidsbeperking van jouw organisatie.

Voor de workshop plaatsvindt, beantwoorden de deelnemers een aantal vragen. Zo kunnen we tijdens de workshop zoveel mogelijk aansluiten op de huidige praktijk en reeds aanwezige kennis van de deelnemers.

Groepsgrootte

De interactie binnen de groep is één van de belangrijkste elementen van de workshop. Daarom werken we met een maximale groepsgrootte van 12 personen.

Meer informatie

Stuur een mail aan vragen@locusnetwerk.nl

Prijs op aanvraag.