Boven

Workshops en modules

Workshop Co-creatie met werkgevers

Tijdens de workshop ‘Co-creatie met werkgevers’ werken we als groep actief aan het verbeteren van de match tussen kandidaten en bedrijven door met behulp van co-creatie anders naar werk te kijken.

Doel workshop Co-creatie

Gemeenten hebben ervaring met het samenwerken met bedrijven en het realiseren van plaatsingen. Hierbij wordt er dienstverlenend gewerkt.

Maar je kunt het ook anders aanpakken. In deze workshop delen we hoe we vanuit Locus samen met ons netwerk van bedrijven experimenteren om de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen. De basis van de aanpak is ‘co-creatie’: samen met werkgevers gaan gemeenten praktisch aan de slag.

Deelnemers leren de belangrijkste kenmerken van co-creatie kennen en hoe je ‘win-wins’ creëert. Daarnaast ervaren ze hoe je met je gesprekspartners in de goede modus kunt komen.

Aan de hand van praktische cases ervaar je direct wat je hebt  geleerd en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Je krijgt handvatten aangereikt om in de praktijk meteen aan de slag te gaan.

Voor wie?

De workshop co-creatie richt zich op accountmanagers van gemeenten die zich dagelijks met het matchen van vraag en aanbod bezig houden.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de workshop gaan we met jouw organisatie in gesprek over de doelstellingen van de workshop, evenals de specifieke wensen. Hierbij gaan we uit van de aanwezige vaardigheden en kijken we samen naar een nieuwe manier van samenwerken. Op basis hiervan stellen wij de inhoud van de workshop samen – het is maatwerk.

Groepsgrootte

De interactie binnen de groep is één van de belangrijkste elementen van de workshop. Daarom werken we met een maximale groepsgrootte van 15 personen.

Meer informatie

Stuur een mail aan vragen@locusnetwerk.nl

Lees ook > workshop Co-creatie helpt bij overbruggen mismatch 

Meer workshops en modules

Workshop Draagvlak strategisch

De workshop Draagvlak strategisch ondersteunt bedrijven bij het enthousiasmeren van medewerkers om met de ambities op het gebied van inclusief...

Lees meer

Workshop Draagvlak inclusief ondernemen (operationeel)

Inclusief ondernemen begint met het enthousiasmeren van de mensen die het moeten gaan doen. Locus kan daarbij helpen met een...

Lees meer