Boven

Pathé gaat inclusief

29 november a.s. organiseren wij samen met Pathé Theaters de bijeenkomst ‘Pathé gaat inclusief’ bij Pathé Leidsche Rijn. Pathé organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Locus Netwerk. Doel: andere partners van Locus meer vertellen over de uitrol van de pilot inclusief ondernemen bij Pathé Theaters.

Service Employees
Pathé gaat op 18 locaties mensen met een beperking werk bieden. Daarvoor is Pathé op zoek naar Service Employees die onder de doelgroep van de wet Banenafspraak vallen.

De Service Employees gaan onder meer bezoekers van Pathé verwelkomen, popcorndozen vouwen, zalen schoonmaken en bezoekers begeleiden die slecht ter been zijn. Bekijk ook het filmpje over de pilot.

Pilot inclusief ondernemen bij Pathé
In 2016 zijn bij Pathé Spuimarkt in Den Haag twee Service Employees gestart via het Werkgeversservicepunt Den Haag. Met succes. Locus helpt Pathé bij het (verder) ontwikkelen van inclusief ondernemen en het uitrollen van de aanpak naar andere locaties.

Met behulp van functiecreatie en een intern veranderproces heeft Pathé een werkwijze ontwikkeld om mensen uit de doelgroep wet Banenafspraak een baan te bieden binnen haar theaters.

Ook andere locaties van Pathé gaan inclusief
Michelle Bouman, HR-coördinator bij Pathé: ‘We hebben eerst samen met het Werkgeversservicepunt Den Haag en Locus gekeken naar welke taken de medewerkers uit de doelgroep kunnen doen. Door deze medewerkers goed te begeleiden en de taken op hen af te stemmen, bleken succesvolle en duurzame plaatsingen mogelijk.’

Afgelopen jaar heeft Pathé hard gewerkt om de pilot in Den Haag te optimaliseren. Nu is het moment gekomen voor uitbreiding van de werkwijze naar andere locaties van Pathé!

Rondleiding
Tijdens de bijeenkomst ‘Pathé gaat inclusief’ op 29 november laten we je kennis maken met Pathé en vertellen we je meer over de ervaringen vanuit de pilot. Uiteraard maken we concreet wat dit betekent voor de samenwerking in de regio met het lokale theater en nemen we jou mee voor een korte rondleiding.

Meld je aan!
Aanmelden voor de bijeenkomst ‘Pathé gaat inclusief’ op 29 november van 10 tot 12 uur bij Pathé Leidsche Rijn kan via vragen@locusnetwerk.nl o.v.v. naam, functie en organisatie. Wil je weten of Pathé ook in jouw regio mensen zoekt? Stuur dan een mail aan vragen@locusnetwerk.nl

Chantal Botz

Projectleider