Midden

Met nieuwe technologie meer inclusief!

Vraag jij je af welke kansen nieuwe technologie biedt voor een inclusieve arbeidsmarkt? En ook: wat de impact ervan kan zijn op jouw organisatie? Kom dan 7 maart naar het Locus Kenniscafé ‘Met nieuwe technologie meer inclusief’. Het kenniscafé vindt plaats op een passende en bijzondere locatie: het Robohouse, Julianalaan 67A te Delft. Wij organiseren het kenniscafé in samenwerking met Kennisalliantie Inclusie Technologie van Cedris, SBCM en TNO. 

Veel sectoren zetten innovatieve technologie in om beter, sneller, veiliger en schoner te presteren. Denk aan de inzet van collaboratieve robots, augmented/mixed reality oplossingen, exoskeletten, apps en serious games.

Er zijn ook mooie voorbeelden van technologieën om mensen met een beperking complexer werk te laten doen en hen beter te ondersteunen. Zo helpt een zogeheten Operator Support Systeem (smart beamer) medewerkers met een cognitieve arbeidsbeperking bij het aanleren, onthouden en foutloos uitvoeren van assemblagetaken.

Innovatieve technologie voor mensen met een beperking

In het Locus Kenniscafé ‘Met nieuwe technologie meer inclusief’ verkennen bedrijven uit het netwerk van Locus de inzet van innovatieve technologie voor mensen met een beperking.

Onze samenwerkingspartners Cedris en SBCM werken samen met TNO in de Kennisalliantie Inclusie en Technologie(KIT). Inmiddels zijn de eerste pilots uitgevoerd met inspirerende verhalen en resultaten.

Graag nodigt Locus haar partners uit om zich te laten inspireren door deze nieuwe kansen van inclusieve technologie. Ook is er de mogelijkheid om te sparren over mogelijkheden om de eigen uitdagingen in het bedrijf het hoofd te bieden.

Met medewerking van

Harry de Boer (TNO) en Leendert Bos (Cedris)

Met nieuwe technologie meer inclusief: programma

15.30       Inloop

16.00       Welkom door Hanne Overbeek, Locus

16.05       Introductie KIT Leendert Bos, Cedris

16.15       Presentatie  over ontwikkelingen incl. technologie met voorbeelden (video’s)

16.30       Introductie RoboHouse

17.00       2 groepen, afhankelijk van de deelnemers:

  1. Specifiek distributie, logistiek, warehouse mogelijkheden fysieke ondersteuning
  2. Algemene brainstorm diverse bedrijven ideevorming

17.45      Wrap up

18.00       Afsluiting & borrel

Doelgroep

Managers HR & MVO, managers operations  managers logistiek, warehouse managers

Waar? 

Robohouse, Julianalaan 67A te Delft.

Kom ook!

Meld je aan via vragen@locusnetwerk.nl o.v.v. naam, functie en emailadres. Wees er snel bij, er is plek voor ongeveer 30 personen!

Hanne Overbeek

Directeur