Midden

Succesvolle wervingsdag taxi- en touringcarbranche Holland Rijnland

Onder de naam Driver of the Day, organiseerde het brancheteam Transport en Logistiek Holland Rijnland 7 maart jl. een evenement om chauffeurs te werven voor taxi’s, touringcars en lijnbussen. Locus ondersteunt Holland Rijnland bij het structureel creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samenwerken in de regio in co-creatie met werkgevers staat voorop.

Holland Rijnland focust op verschillende sectoren om werk voor de doelgroep te realiseren. Dit keer dus in de taxibranche en touringcarbranche. Eerder organiseerde de arbeidsmarktregio al speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze vonden plaats onder de ludieke titels ‘Diesel in je bloed’ en ‘Kijkje in de keuken‘. En nu dus: ‘Driver of the day’.

Vijftig kandidaten

In een decor van oude locomotieven en wagons werden bijna vijftig kandidaten, in vijf shifts, ontvangen. De potentiële chauffeurs waren vooraf geselecteerd door het UWV, DZB Leiden, Rijnvicus, het Servicepunt Werk Kust Duin- en Bollenstreek en de gemeente Voorschoten. Verspreid over verschillende tafels in de centrale hal van het museum, gingen tien verschillende werkgevers het gesprek aan met de kandidaten. Naast taxi- en touringcarbedrijven, waren er ook intermediairs aanwezig.

Hang Tran is consulent bij uitzendbureau HeBu Synergy. Vanuit Zoetermeer is zij samen met haar collega’s hard op zoek naar buschauffeurs voor het openbaar vervoer. ‘En dat is best een opgave’, geeft zij toe.  Voor Tran is het dan ook een logische stap om bij deze wervingsdag present te zijn. ‘We hebben een groot tekort aan geschikte kandidaten. Als we er vandaag één vinden, is onze missie al geslaagd.’

Ook taxi- en touringcarbedrijf Brouwer uit Noordwijk is op zoek tijdens het Driver of the Day-evenement. HR-manager Sangeeta Bahoran noemt zich zelf één van de aanstichters van de wervingsmiddag. ‘Ik was ook aanwezig bij een eerdere brainstormsessie, waaruit Driver of the Day is voortgekomen’, legt zij uit. ‘We hebben immers met alle aanwezigen een gezamenlijk doel, namelijk goed gekwalificeerd personeel. Bij Brouwer gaat het qua werving overigens tot nog toe wel goed, maar in de toekomst kan er wel degelijk een tekort ontstaan. Dat willen we voor zijn. Ik hoop dat we deze middag goed gemotiveerde mensen kunnen vinden die we enthousiast kunnen maken om voor ons te werken.’

Vragen? Neem gerust contact op via vragen@locusnetwerk.nl

Lees het bericht 

Holland Rijnland

Hanne Overbeek

Directeur