Midden

Loonkostensubsidies: slim werkproces voorkomt een hoop gedoe

AWVN De Normaalste Zaak, Divosa en de VNG voeren een pilot uit om te onderzoeken of het ‘preferente’ werkproces rond loonkostensubsidies het voor werkgevers en gemeenten écht gemakkelijker maakt. Wat blijkt? Het preferente werkproces rond loonkostensubsidies voorkomt een hoop gedoe.

Werkgevers mogen geen bureaucratische belemmeringen ervaren als zij een kans willen geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom hebben werkgevers, gemeenten en cliëntenorganisaties in drie expertsessies een ‘preferent’ werkproces uitgewerkt voor de aanvraag, besluitvorming en beschikbaarstelling van loonkostensubsidies.

‘Landelijke werkgevers, maar ook kleinere werkgevers die over de gemeentegrenzen heen werken, worden nu vaak geconfronteerd met verschillende uitvoeringspraktijken. Gemeenten vragen bijvoorbeeld ieder om andere informatie bij de aanvraag loonkostensubsidie en ook de beslis- en betaaltermijnen lopen uiteen. Met het nieuwe werkproces maken we de dienstverlening aan werkgevers eenduidiger’, vertelt Maud Smulders van AWVN De Normaalste Zaak (DNZ).

Geen zin in gedoe bij inzet van loonkostensubsidies

Een belangrijk streven, vindt Nicole van der Aa, teamleider Werk en Inkomen bij de gemeente Oss, die deelneemt aan de pilot. ‘Een werkgever mag nooit denken: ik heb geen zin om loonkostensubsidies aan te vragen, want dat is gedoe. Nee, die moet denken: dat is zo geregeld, in het hele land geldt overal dezelfde heldere procedure.’

Lees meer op www.divosa.nl (bron)

Lees ook: Wet- en regelgeving: de gevolgen voor (werkgevers van) mensen met een beperking