Midden

Slechtziende of blinde kandidaat kan vaak meer dan werkgever denkt

Hoe denken werkgevers over de inzetbaarheid van medewerkers met een visuele beperking? Dat liet Werkpad, het label werk van Koninklijke Kentalis en Bartiméus, onderzoeken. Er is veel onbekendheid onder werkgevers in Nederland over het werk dat een slechtziende of blinde medewerker kan uitvoeren, zo blijkt uit het onderzoek. Ook zijn er vooroordelen over aanpassingen op de werkvloer.

Werkpad richt zich op mensen die slechtziend/blind, slechthorend/doof, doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of autisme hebben.

Werkpad vermoedt dat de onbekendheid reden is voor werkgevers om iemand met een visuele beperking niet in dienst te nemen (23%) of alleen iemand aan te nemen wanneer zeker is dat deze kandidaat hetzelfde werk kan uitvoeren als een ziende medewerker (29%).

Visuele beperking

Marktonderzoekbureau Sherloq ondervroeg in opdracht van Werkpad 215 zakelijke beslissers (HR-adviseur, leidinggevende, directeur) naar hun bereidheid om iemand met een visuele beperking in dienst te nemen en welke beroepen ze denken dat geschikt zijn voor deze categorie werknemers.

Het onderzoek toont aan dat zakelijke beslissers verwachten dat vooral beroepen als telefonist (91%), communicatieadviseur (87%) of telemarketeer (85%) uitgevoerd kunnen worden door een slechtziende of blinde medewerker (eventueel met een aanpassing). Ook denken werkgevers dat zij verantwoordelijk zijn voor bepaalde aanpassingen op de werkvloer. Denk aan aangepaste toiletten (66%), aangepaste brandoefeningen (63%) of andere knopjes in de lift (59%).

Vooroordelen

Er heersen nog veel vooroordelen over wat een slechtziende of blinde medewerker wel of niet kan doen en wat er nodig is op de werkvloer, aldus Clemens de Jager, manager van Werkpad.

‘Wat opvalt is dat men denkt dat bepaalde beroepen niet mogelijk zijn, terwijl onze ervaring is dat dit heel goed kan. We merken dat de slechtziende en blinde kandidaten die wij begeleiden naar werk prima aan de slag kunnen in de meest uiteenlopende banen. Op school en in het dagelijkse leven draaien zij dankzij de vele hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn, al gewoon mee.’

Smartphones zijn tegenwoordig standaard uitgerust met spraakpools, legt De Jager uit. ‘En het is heel makkelijk om op een computer vergrotings-en voorleessoftware te installeren. Ook merken wij dat de kandidaten die wij begeleiden, misschien mede door hun visuele beperking, andere vaardigheden extra goed ontwikkeld hebben. Zoals concentratievermogen of gestructureerd en precies werken.

Bij sommige beroepen is heb je nu eenmaal een goed zicht nodig, erkent hij. ‘Toch zijn er volop banen die prima uitgevoerd kunnen worden door mensen met een visuele beperking. Denk aan financieel administratieve dienstverlening, technische support of een baan als HR adviseur.’

Neem voor meer informatie contact op via vragen@locusnetwerk.nl

Lees ook: Karin aan de slag bij IKEA via Werkpad