Samenwerkende WSP’s rondom Schiphol winnen Locus Spotlight

Monique Menting (WSP Groot Amsterdam), Ronald Mom (WSP Groot Amsterdam) en Ivo Schrijvers (WSP Almere) winnen samen de Locus Spotlight. De Locus Spotlight is bedoeld voor professionals die zich op uitstekende wijze inzetten voor werkgeversdienstverlening. Zij ontvingen de prijs op vrijdag 16 juni 2017 uit handen van ISS Facility Services en Luchtvaart College Schiphol, tijdens de ‘Luchtvaart Inclusief’ bijeenkomst op Luchthaven Schiphol.

Schoonmaak op Schiphol

Vijf grote gemeenten in de buurt van Luchthaven Schiphol werken sinds enige tijd samen op het gebied van arbeidsbemiddeling en wilden graag gezamenlijk één aanspreekpunt vormen voor de werkgevers op Schiphol; Amsterdam, Zaanstad, Almere, Haarlem en Haarlemmermeer. Locus bracht hen vorig jaar in contact met Luchtvaart College Schiphol én met drie Locus partners (ISS, Asito, Hago) en schoonmaakbedrijf Raggers voor de opzet van een pilot met als doel: kandidaten vanuit de Participatiewet werk bieden in de schoonmaak. De vijf gemeenten wezen gezamenlijk één contactpersoon aan hiervoor: Monique Menting. Monique en haar collega’s Ronald Mom en Ivo Schrijvers pakten die pilot zeer voortvarend op.

ISS Facility Services

Peter Vos (Manager SROI bij ISS): “Monique weet de weg in alle regels en mogelijkheden. Ze bleek daarnaast ook in staat én bereid om van vaste procedures af te wijken en grenzen te verleggen; ze werkt ontzettend hard om werkgevers hierin tegemoet te komen. Ik voel me als werkgever ontzorgd en vind het heel prettig om via Monique altijd een vast lijntje naar de WSP’s te hebben. Ook ben ik heel erg te spreken over de manier waarop ze steeds met ons in gesprek blijft over wat er gebeurt en wat onze ervaringen zijn, zodat ze helder krijgt welke succesfactoren en leerpunten er zijn.”
Madelon Leliveld (Programma manager Facilitair Inclusief bij Luchtvaart College Schiphol vult hem aan: “Ronald, Monique en Ivo waren echt de spin in het web en hebben ervoor gezorgd dat de bedrijven zich hebben kunnen focussen op de kandidaten in plaats van de regelingen.”

Luchtvaart Inclusief

Luchtvaart Inclusief is een initiatief van Luchtvaart College Schiphol en de bedrijven op Luchthaven Schiphol, met als doel meer arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De werkgevers gaan gezamenlijk op zoek naar kansen en mogelijkheden om plekken te realiseren voor deze doelgroep door middel van een intensieve samenwerking. Door kennis en ervaringen met elkaar te delen, kunnen de werkgevers van elkaar leren en dit toepassen in de praktijk. Locus Netwerk ondersteunt Luchtvaart College Schiphol hierin.

De Locus Spotlight 

Locus directeur Hanne Overbeek: “Wij hebben de Locus Spotlight prijs in het leven geroepen om te benadrukken dat de publieke professionals die net dat stapje extra zetten, het verschil maken. Wat zo ontzettend mooi is aan deze Spotlight, is dat professionals van verschillende gemeenten en WSP’s de handen ineen hebben geslagen en met elkaar één aanspreekpunt aanstellen om zo tot een goede samenwerking te komen met de werkgevers in dit bijzondere project. Juist vanwege die onderlinge samenwerking kiezen we ditmaal voor het eerst voor een Spotlight, waarmee we drie professionals in de schijnwerpers zetten.”