Boven

Routes naar inclusief ondernemen: spoorboekje banenafspraak

Om werkgevers te helpen bij het in dienst nemen en houden van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, maakten Cedris en SBCM het Spoorboekje banenafspraak. Daarin staan routes naar inclusief ondernemen.

Het spoorboekje geeft de werkgevers een volledig overzicht van beschikbare voorzieningen en subsidieregelingen die daarbij ingezet kunnen worden, inclusief tips hoe hiervan gebruik te maken. Dit moet ervoor zorgen dat meer werkgevers bijdragen aan het realiseren van de banenafspraak en daarmee aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Het Spoorboekje is aangeboden aan Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland en Ad de Ruijter, adviseur realisatie banenafspraak overheid en onderwijs.

Routes naar inclusief ondernemen

In het spoorboekje wordt op veel vragen antwoord gegeven. Bijvoorbeeld: Welke regelingen gelden er voor het in dienst nemen van een medewerker uit de doelgroep banenafspraak? Welke beperking heeft de medewerker en hoe ga ik daar mee om? Welke type overeenkomst is passend en welke arbeidsvoorwaarden horen daarbij?

Huib van Olden, voorzitter van SBCM: ‘De subsidiemogelijkheden benutten, is een eerste stap. Maar ook andere kennis is belangrijk voor inclusief werkgeven.’ Aart van der Gaag: ‘Voor de moeilijkste doelgroep hebben we de zaken het moeilijkst geregeld. Ik raad ondernemers die voor het eerst iemand aan willen nemen altijd aan om dat te doen via een uitzendbureau of SW-bedrijf. Gaat dat goed en wil je meer mensen aannemen, neem het dan zelf over. Dan komt dit Spoorboekje goed van pas. Meer inzicht en eenvoud leveren meer banen op.’

Het Spoorboekje is een online instrument dat een update krijgt als de wet-en regelgeving verandert.

Meer informatie

Download het Spoorboekje banenafspraak  (262 KB)

Bron: www.sbcm.nl  > Lees het artikel