Register gecertificeerde jobcreators openbaar

Ben je op zoek naar een gecertificeerde jobcreator om binnen je organisatie banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Het register gecertificeerde jobcreators dat SBCM en Locus bijhouden is vanaf nu openbaar, zodat je deze jobcreators zelf kunt benaderen.

Omdat het vakgebied van functiecreatie relatief nieuw is, bieden SBCM en Locus sinds 2014 de mogelijkheid aan jobcreators om zich te laten certificeren. Hiervoor moeten zij een certificeringsprocedure doorlopen, waarin het ‘bedrijfsadvies functiecreatie’ wordt getoetst aan de hand van vooraf gestelde kwaliteitscriteria. De certificering moet leiden tot het borgen van kwaliteit en geeft toegang tot het netwerk van gekwalificeerde jobcreators voor verdere professionalisering.

De gecertificeerde jobcreators zijn opgenomen in een register. Dit register is vanaf nu openbaar. Hierdoor kunnen SW-bedrijven, gemeenten en werkgevers zien welke professionals zij kunnen benaderen voor het opstellen van een ‘bedrijfsadvies functiecreatie’.

Je vindt het register hier op de website van SBCM.