Pathé & NH Hotel ontvangen eerste Keurmerk Toegankelijkheid

Twee Locus partners kregen vrijdagmiddag 27 mei 2016 de allereerste exemplaren van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) uitgereikt: Pathé Maastricht en NH Hotel Nhow Rotterdam. Beide bedrijven zetten zich actief in voor het toegankelijk maken van hun bedrijf voor mensen met een beperking. De uitreiking is onderdeel van de lancering van het keurmerk door Tweede Kamerlid Otwin van Dijk tijdens de Supportbeurs in Utrecht.

Initiatief van Ongehinderd

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is een initiatief van Ongehinderd en ontwikkeld met steun van Otwin van Dijk, Wij Staan Op!, Locus Netwerk, Libra Revalidatie & Audiologie en kan inmiddels ook rekenen op steun van Dwarslaesie Organisatie Nederland. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland voor mensen met een beperking. Hiervoor is onder andere de gratis Ongehinderd app ontwikkeld, waarmee iedereen toegankelijke locaties kan vinden, maar ook zelf kan toevoegen en beoordelen. Het streven is om meer locaties toegankelijk te maken. Gemeenten en ondernemers kunnen advies krijgen over het verbeteren van hun toegankelijkheid.

Locus partners toegankelijk

Locus is er ontzettend trots op dat twee van haar partners de eerste exemplaren van het keurmerk ontvangen. Het toont aan hoe zij hun organisatie toegankelijk maken, wat vanzelfsprekend ook bijdraagt aan hun inclusief ondernemen.

Lees meer over Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid>