Midden

Pathé is er voor iedereen!

Gemeenten en werkgeversservicepunten in verschillende regio’s zijn enthousiast aan de slag met de uitrol van de pilot ‘Pathé gaat inclusief’. Onlangs gingen door het land tien kandidaten met een beperking aan de slag als Service Employee bij Pathé. De keten hoopt dat in meer theaters mensen met een beperking aan de slag gaan. Locus ondersteunt daarbij ‘van pilot tot uitrol’.

‘Trots dat wij, Pathé Buitenhof, de eerste medewerker vanuit de Participatiewet bij ons team hebben mogen verwelkomen!’ Zo schrijft Pieter Flens, senior manager Service bij Pathé in Den Haag onlangs op LinkedIn. ‘Pathé is er voor iedereen. Dank aan het werkgeversservicepunt van de gemeente Den Haag.’

Pilotfase Pathé gaat inclusief

In 2016 gingen bij Pathé Spuimarkt in Den Haag de eerste twee Service Employees van start. Toen was het nog een pilot, die Pathé ontwikkelde ondersteund door Locus. De Service Employees verwelkomen bezoekers, vouwen popcorndozen, maken zalen schoon en begeleiden bezoekers die slecht ter been zijn. Door hen goed te begeleiden en de taken op hen af te stemmen, bleken succesvolle en duurzame plaatsingen mogelijk.

Eind 2018 ging Pathé op zoek naar Service Employees in ook andere regio’s die onder de doelgroep van de wet Banenafspraak vallen. Het project verloopt voortvarend. Er zijn inmiddels 10 kandidaten gestart middels een proefplaatsing en de eerste arbeidsovereenkomsten zijn gesloten.

Van pilot tot uitrol

Er zijn ook al theaters die hebben aangegeven op kort termijn meer kandidaten te willen plaatsen. Locus ondersteunde en ondersteunt Pathé van pilot tot uitrol. Ook gaven we workshops aan medewerkers aan Pathé over het begeleiden van mensen met een beperking. Daarnaast maakten we een handreiking en een filmpje, waar andere gemeenten, werkgeverservicepunten en theaters van Pathé inspiratie en informatie kunnen opdoen.

Vragen? Mail naar vragen@locusnetwerk.nl!

 

 

 

Chantal Botz

Projectleider / Adviseur