Nationale Politie wint Cedris Waarderingsprijs

Locus-partner de Nationale politie won 5 februari jl. de eerste Cedris Waarderingsprijs. De jury koos het camerabeeldspecialistenproject van de Dienst Regionale Recherche als winnaar uit vier genomineerde projecten die banen opleveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Autisme is geen beperking maar een kwaliteit

In het project Autitalent is autisme geen beperking maar een kwaliteit. De vier camerabeeldspecialisten met autisme die bij de politie werken, vonden in grote politieonderzoeken al diverse keren belangrijk bewijs.

Door hun autisme kunnen ze zich lang op een scherm concentreren en hebben ze meer oog voor detail. Daardoor zijn ze in staat grotere hoeveelheden beeldmateriaal uit te kijken en dat is een enorme meerwaarde voor politie-onderzoeken. Een mooi voorbeeld dat beperkingen in de juiste situatie ook een voordeel kunnen zijn.

De Nationale Politie onderzoekt nu of zij deze aanpak op meerdere eenheden kunnen inzetten. Uiteraard ondersteunt Locus een eventuele uitbreiding van deze aanpak met plezier! > Lees meer