Locus Partnerschap Prijs voor IKEA en Wezo

Staatssecretaris Klijnsma reikt uit

Maandag 14 november overhandigde staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma Locus Partnerschap Prijs uit aan storemanager Sandra Schouten van IKEA Zwolle en Gert Mulder, jobcoach van Wezo. De succesvolle sociale samenwerking in Zwolle is een voorbeeld van hoe IKEA in heel Nederland samenwerkt met leden uit het Locus Netwerk om kansen te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “IKEA is echt een voorbeeld voor andere bedrijven in Nederland”, aldus staatssecretaris Klijnsma. De feestelijke uitreiking vond plaats bij IKEA Zwolle, waar de staatssecretaris op dat moment een werkbezoek bracht.

IKEA en Wezo

Locus ziet dat IKEA en Wezo met elkaar samenwerken op basis van partnerschap. Zij begrijpen elkaars perspectief. Ze bouwen en leren samen. Wanneer er knelpunten ontstaan luisteren ze goed naar elkaar en zolang het zakelijk kan komen zij elkaar hierin tegemoet. Er is bij IKEA en Wezo geen sprake van een opdrachtgever/opdrachtnemer-verhouding; zij werken echt sàmen aan het creëren van succesvolle, duurzame plaatsingen. Daarom verdienen IKEA en Wezo de Locus Partnerschap Prijs!

Inspirerend en betrokken

Storemanager Sandra Schouten nam namens IKEA Zwolle de Locus Partnerschap Prijs in ontvangst. “Wat een prachtige bekroning op onze samenwerking met Wezo. Alle medewerkers van IKEA Zwolle zijn ontzettend trots op hoe we hier met elkaar omgaan. De samenwerking begon al bij de bouw van deze winkel in 2014. Vrij snel na de opening konden we daardoor werkgelegenheid bieden aan de mensen van Wezo. We zijn samen gegroeid tot een hecht team, waarin iedereen erbij hoort en betrokken is. Ik hoop dat we dit inspirerende partnerschap nog lang mogen voortzetten.”

Waarom de Locus Partnerschap Prijs?

Werken in partnerschap is cruciaal om inclusief ondernemen tot een succes te maken. Locus ondersteunt en stimuleert waar mogelijk, maar de inzet van de betrokken partijen maakt het daadwerkelijke verschilSamen in gesprek zijn en blijven. Samen denken in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Samen dingen uitproberen, aanpassen en nogmaals uitproberen. Dat zijn de werkelijke succesfactoren. En dit op basis van gelijkwaardigheid en door elkaars toegevoegde waarde te erkennen en te streven naar een duurzame samenwerking.
Locus vindt deze manier van samenwerking een beloning waard en introduceerde daarom de Locus Partnerschap Prijs. Een prijs die beide partijen ontvangen, omdat een dergelijk partnerschap tot stand komt dankzij de inspanningen van alle betrokkenen. Eerder dit jaar wonnen Albron en Weener XL de eerste Locus Partnerschap Prijs.

Over de trofee

Beide winnaars ontvangen een kleine trofee. De trofee is een 3D model van een element uit het Locus-logo, dat staat voor verbinding en samenwerking. Bijzonder aan de trofee is dat deze is geprint met een 3D-printer, door ProtoSpace FabLab in Utrecht. De 3D printer waarmee de trofee is geprint komt van Ultimaker, een onderneming waar maar liefst twaalf mensen uit de doelgroep werkzaam zijn.

Lees ook het persbericht van IKEA>