Midden

Locus geeft ook workshops!

Steeds vaker krijgen wij de vraag: geeft Locus ook workshops? Daarom hebben we verschillende workshops en modules ontwikkeld. Dat doen we om organisaties en regio’s gericht te kunnen ondersteunen bij inclusief ondernemen en werkgeversdienstverlening.

Zo ontwikkelden we workshops om draagvlak te organiseren binnen organisaties voor inclusie. De workshop Draagvlak strategisch ondersteunt bedrijven bij het enthousiasmeren van medewerkers voor de ambities op het gebied van inclusie. Het resultaat van deze module is een door jouw organisatie gedefinieerde ambitie met bijbehorend actieplan dat is geborgd in de strategie. De workshop Draagvlak operationeel helpt om mensen op de werkvloer te enthousiasmeren voor inclusief ondernemen.

Workshop Begeleiden van mensen met een beperking

Hoe komen medewerkers die een collega met een afstand tot de arbeidsmarkt (gaan) begeleiden goed beslagen ten ijs? Om die vraag draait de workshop Begeleiden van werknemers met een beperking.

Daarin leren zij meer over veel voorkomende arbeidsbeperkingen, en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Andere vragen die aan bod komen zijn: hoe signaleer en benut je talenten van medewerkers met een arbeidsbeperking? Hoe ziet de introductie van een medewerker met een beperking er idealiter uit? En hoe communiceer je met je collega’s hierover? Hoe instrueer je ze?

Module PSO-kennis

In de module PSO-kennis geven we jouw organisatie de benodigde informatie om de eerste stappen op de PSO-ladder te zetten. We geven aan welke informatie nodig is om de gegevens in te vullen, waar je de informatie in je bedrijf vandaan kunt halen en hoe je inkoop mee kunt laten tellen. Doel: komen tot een succesvolle PSO-audit. Lees meer over hoe Locus jouw organisatie kan helpen bij PSO-certificering.

Al onze workshops zijn interactief en gebaseerd op ervaringen uit de praktijk!

Reacties van deelnemers:

“Was veelzijdig”

“Workshopbegeleider was duidelijk, met ervaring, toegankelijk en rustig/geduldig”

“Nu meer kennis en kunde om begeleiding vorm te geven”

“We gaan nu aan de slag!”

“Ik ben me nu bewuster dat mensen met een arbeidsbeperking een kans verdienen én dat dat ook heel leuk is om te doen”

> Lees meer over onze workshops

 

 

 

Chantal Botz

Projectleider / Adviseur