Boven

INNOVATIEVE PILOT INCLUSIEF ONDERNEMEN VAN START BIJ FRIESLANDCAMPINA

FrieslandCampina startte in 2017 een innovatieve pilot om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden op melkveebedrijven. Bijzonder is dat FrieslandCampina de pilot inbedt in de coöperatieve organisatie waar boeren bij zijn aangesloten. 8 december 2017 werd het eerste contract binnen de pilot ondertekend door een melkveehouder. Op het melkveebedrijf van Beant en Jolanda Dijkstra, ging Sander Wouters van start.

Arbeidsmarktregio Fryslân Werkt, AB Vakwerk, Locus en FrieslandCampina

De pilot Inclusief ondernemen is een samenwerking tussen arbeidsmarktregio Fryslân Werkt, AB Vakwerk, Locus en FrieslandCampina in de regio Zuidwest-Friesland en Centraal-Friesland. Het ondertekenen van de samenwerking vond plaats op het melkveebedrijf van Beant en Jolanda Dijkstra, waar Sander Wouters via de pilot Inclusief ondernemen is gestart met werken.

Het streven is een landelijke uitrol met 100 arbeidsplaatsen bij leden-melkveebedrijven in de komende twee jaar te realiseren. Locus ondersteunt Friesland Campina bij de uitrol en totstandkoming van de pilot. Mobiliteitsmanager Wendy Mussche: ‘Ik vind het een waardevolle aanvulling om de kennis en expertise van Locus op dit gebied bij FrieslandCampina in te zetten. Locus heeft een belangrijke verbindende rol, vind ik. We gaan er samen met de projectgroep een succes van gaan maken!

> Lees meer

Bron: frieslandcampina.nl