Finnen en Belgen op bezoek bij Locus

Donderdag 8 februari jl. kreeg Locus bezoek van een delegatie uit Finland en Belgie. Zij wilden graag meer weten over de Locus aanpak waarmee grotere bedrijven ondersteund worden in het realiseren van een inclusieve organisatie. En ook hoe zij op een praktische manier in contact komen met verschillende gemeenten.

Dat vraagstuk – ‘groot bedrijf wil een herkenbare aanpak in verschillende gemeenten’ – speelt in meer Europese landen. Locus directeur Hanne Overbeek vertelde over de historie van Locus en de kenmerken en successen van de ‘Locus approach’.

NH HOTELS EN VAN HAREN

Locus-projectleider Esther van der Ploeg gaf een duopresentatie met Judith Daelmans van Baanbrekers in Waalwijk over hun succesvolle samenwerking met NH Hotel en van Haren. Een prachtige casus waarbij de meerwaarde van de samenwerking tussen de HR-directeur van NH Hotel, Locus en Baanbrekers inspirerend geïllustreerd werd. Met de link naar de Engelse pagina van de Locuswebsite gingen de gasten geïnspireerd en enthousiast weer huiswaarts.

Een reactie van een Fin: ‘We were very impressed by the Locus Network Approach, especially the co-creation and ‘going deep’ into the company to support them and really create added value is new for us. We will have a lot to do in the coming years!’