Midden

Gratis e-learningprogramma’s voor mensen zonder startkwalificatie

Sinds kort zijn de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl van SBCM en Cedris gratis beschikbaar. Met de e-learnings kunnen werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie vaardigheden oefenen om werk te vinden én aan het werk te blijven.

De WERK-portal.nl bevat programma’s over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media.

Al deze e-learnings zijn voor iedereen gratis te volgen op een nieuwe website: www.WERK-portal.nl. Hiermee willen SBCM en Cedris nog meer werknemers en werkgevers helpen om betaald en duurzaam werk tot een succes te maken.

De afgelopen jaren moesten organisaties een betaalde licentie nemen op de WERK-portal.nl om werknemers of cliënten gebruik te laten maken van de programma’s. Vanaf nu zijn alle e-learnings voor iedereen gratis te volgen op een nieuwe website: www.WERK-portal.nl. Hiermee willen SBCM en Cedris nog meer werknemers en werkgevers helpen om betaald en duurzaam werk tot een succes te maken. 

Succesvol aan het werk blijven met behulp van e-learningprogramma’s

De e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl bieden niet alleen meerwaarde voor werknemers en werkzoekenden. Ook werkgevers en organisaties die mensen begeleiden naar of op het werk doen er hun voordeel mee. Werkgevers kunnen de WERK-portal.nl inzetten om hun medewerkers te helpen ontwikkelen, zodat zij succesvol aan het werk blijven.

Denk aan het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, het naleven van veiligheidsregels of het aanleren van de Nederlandse taal (voor bijvoorbeeld statushouders). Dat kan onder andere resulteren in een lager ziekteverzuim en minder ongevallen op de werkvloer. Door werknemers te helpen bij hun ontwikkeling, verkleinen werkgevers de kans op uitval. Met name werkgevers in sectoren die kampen met grote personeelstekorten, hebben hier baat bij. 

De e-learnings richten zich op werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie. Ook zijn er (vertaalde) programma’s waarmee statushouders kunnen oefenen met de Nederlandse taal. De programma’s zijn flexibel in te zetten: individueel, groepsgewijs, zelfstandig, begeleiding en in combinatie met andere (eigen) leermiddelen. 

Meer informatie 

Meer weten over de WERK-portal.nl? Neem dan contact op met jouw Locus-adviseur of stuur een mail aan vragen@locusnetwerk.nl