Midden

Coca-Cola biedt werk aan mensen met een beperking

Onlangs ging een magazijnmedewerker met een beperking van start bij de afdeling Events van Coca-Cola in Utrecht. Dat gebeurde in samenwerking met het werkgeversservicepunt (WGSP) Utrecht en Locus Netwerk. In 2019 wil Coca-Cola meer mensen uit de doelgroep van de banenafspraak werk bieden.  

Coca-Cola heeft te maken met steeds meer grote events. Daardoor is het druk in het magazijn in Utrecht. Ook de chauffeurs die de eventlocaties bevoorraden en inrichten hebben hun handen vol, vooral in het hoogseizoen. Dat is een kans om op een andere manier naar de invulling van werk te kijken.

Hoe kunnen mensen met een beperking onze medewerkers bij Events ondersteunen? Die vraag onderzocht Coca-Cola in 2017, ondersteund door Locus in samenwerking met het werkgeversservicepunt (WGSP) in Utrecht. Want Coca-Cola biedt mensen met verschillende achtergronden werk.

Quick scan functiecreatie bij Coca-Cola in Utrecht

Om antwoord te krijgen op die vragen voerde het WGSP Midden Utrecht een quick scan uit in het magazijn in Utrecht. Zijn er elementaire taken te herschikken zodat er banen mogelijk zijn voor mensen met een beperking? Brengt deze functiecreatie bedrijfseconomische voordelen met zich mee?

Wat bleek? De medewerkers van de afdeling Events bij Coca-Cola in Utrecht hebben vooral behoefte aan extra ondersteuning bij het uitvoeren van hun taken. Een medewerker: ‘Iemand met twee rechterhanden en die fysiek sterk is, waardoor het werk efficiënter en sneller gebeurt.’

De werkzaamheden van de magazijnmedewerker bestaan uit het schoonmaken en afspuiten van de koelingen, klapbuffetten en frisdrankdispensers. Ook ondersteunt hij de chauffeur bij laden en lossen. In het laagseizoen voert de magazijnmedewerker reparatiewerkzaamheden uit. De taken worden aangepast aan de medewerker. Ook krijgt hij of zij extra begeleiding.

De eerste plaatsing is nu een feit. Locus gaat Coca-Cola ondersteunen bij inclusief ondernemen en het realiseren van meer plaatsingen in 2019.