Midden

Blog Hanne Overbeek: ‘Inclusie niet meer weg te denken’

Het was een roerige zomer in Participatieland. Met als uitkomst dat een realistische en politiek moedige staatssecretaris Van Ark het plan van loondispensatie van tafel veegde. Ook Locus heeft zich ingespannen om tot een beter voorstel te komen.

Met als concreet voorstel: zorg dat grote bedrijven met vestigingen verspreid over het land landelijk de subsidie kunnen afhandelen. We blijven ons inspannen om dit voorstel over de bühne te brengen.

Ondanks alle reuring is inclusie niet meer weg te denken bij werkgevers. Ook bij onze partners werden inspirerende praktijken gerealiseerd. Zo kun je op onze website lezen over hoe Pathé en Mondial Movers op hun eigen innovatieve manier duurzaam werk maken voor de doelgroep. Of dat nu is door mensen op de werkvloer op te leiden of ze te koppelen aan een buddy. Iets om blij mee en trots op te zijn.

Goede begeleiding van mensen met een beperking

Goed ook om te zien dat onze partners werken aan draagvlak op de werkvloer en goede begeleiding van mensen met een beperking. Locus kan daarbij helpen door het geven van een workshop.

De afgelopen tijd waren er ook weer live-bijeenkomsten met onze partners: over statushouders, functiecreatie en de ‘de weg naar inclusie’. Goed om de perspectieven van onze partners live te horen. Het helpt ons altijd weer om de vraag naar ondersteuning aan te scherpen.

En aanscherpen hebben we ook bij Locus zelf gedaan. We hebben ons netwerk en onze dienstverlening onder de loep genomen met de vraag: wat is er nu, in deze nieuwe fase, weer nodig om met elkaar nog meer inclusie-impact te realiseren?

What’s new bij Locus?

Op onze nieuwe website zie je de weerslag ervan. We blijven verbinder tussen bemiddelaars (gemeenten, sw-bedrijven, arbeidsmarktregio’s) en grote bedrijven. We blijven een netwerk met publiek en private partners. Wat is er dan nieuw?

Voor beide ‘klantgroepen’ hebben we de afgelopen tijd dienstverlening (verder) ontwikkeld en uitgevoerd en vertaald in een nieuw dienstverleningspakket. We spreken niet meer over leden en partners maar iedereen, bemiddelaars en werkgevers,  is partner in ons netwerk.

Ieder mens heeft talenten

Met zowel werkgevers en gemeenten/sw-bedrijven en arbeidsmarktregio’s, werken we heel graag samen om te werken aan onze droom: Ieder mens heeft talenten, is van waarde voor een werkgever en vindt een plek op de reguliere arbeidsmarkt. De inclusieve arbeidsmarkt is ‘het nieuwe normaal’.  Met al onze partners werken we hier graag samen aan. Onze nieuwe slogan is dan ook: ‘Samen Inclusief’!

Foto: Norbert Waalboer.