Midden

Arbeidsmarktregio Holland Rijnland maakt actieplan voor inclusieve arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt trekt aan, maar niet iedereen profiteert hiervan. Reden voor de arbeidsmarktregio Holland Rijnland om een gezamenlijk marktbewerkingsplan te maken. Holland Rijnland is de samenwerkingsorganisatie van 14 gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek, de Leidse regio en de Rijn- en Veenstreek. Ook UWV is bij het plan betrokken.

Doel van het marktbewerkingsplan: realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt in de regio Holland Rijnland. Uitgangspunt: we werken alleen samen als het van toegevoegde waarde is. De regio wilde bovendien een beknopt actieplan maken, en geen papieren tijger. En dat is gelukt! Locus begeleidde het proces om in de arbeidsmarktregio te komen tot gezamenlijk en gedragen actieplan.

Zeven sectoren

Binnen zeven sectoren in de regio starten in 2018 projecten, gericht op het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om werk in de zorg, bouw, onderwijs, transport en logistiek, horeca, schoonmaak en techniek.

Door werk anders te gaan organiseren, ontstaan er nieuwe kansen voor de doelgroep. Ook komen er concrete werkgelegenheidsprojecten en een regionaal scholingsfonds.

Daarnaast komt er een campagne om de vaak negatieve beeldvorming van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te veranderen. Inmiddels staan twee projecten in de startblokken om uit te voeren. Andere projecten zijn nog in de beginfase.

Wethouders uit de regio Holland Rijnland en het UWV toonden zich onlangs content met het concrete actieplan.

Rol van Locus

Locus blijft samenwerken met de regio Holland Rijnland bij de uitvoering van het marktbewerkingsplan. Locus-directeur Hanne Overbeek: ‘Dat doen we met veel plezier. En als de doelstellingen van de regio samenkomen met die van onze partners, leggen we uiteraard de verbinding. Hoe meer banen voor de doelgroep, hoe beter.’

> Lees het marktbewerkingsplan