Midden

Al kokend solliciteren als kok in Holland Rijnland

Het gaat goed met de horeca en dat betekent: meer vacatures. Vacatures die moeilijk zijn in te vullen, zoals de functie van kok. Daarom organiseerde het WerkgeversServicepunt Holland Rijnland, samen met vier werkgevers uit de regio, het event ‘Een kijkje in de keuken’. Doel: werkzoekenden verleiden voor het koksvak. Van de dertien werkzoekende deelnemers, krijgen negen deelnemers een vervolggesprek. De andere vier kandidaten blijven niet met lege handen achter. Ook zij krijgen gesprekken om ze verder aan werk te helpen.

Op 7 januari solliciteerden dertien werkzoekenden met interesse voor koken op een bijzondere manier voor de functie van kok: al kokend in de keuken van een werkgever.

Kansen voor kooktalent
Het gaat goed met de horeca. Maar het valt niet mee om alle nieuwe vacatures te vervullen. In Holland Rijnland zijn er in 2018 naar schatting honderd nieuwe vacatures voor kok bijgekomen. Daarom organiseerde het WerkgeversServicepunt Holland Rijnland samen met vier werkgevers uit de regio een speciaal event om werkzoekenden te verleiden voor het koksvak. Een opleiding volgt later.

Locus ondersteunt de arbeidsmarktregio bij het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt.

Lees het artikel op de website van het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland

Holland Rijnland